top
logo logo

Skifun


Home Egipat Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh

je mondensko letovalište Egipta, nalazi se na 480 km od Kaira, na samom jugu sinajskog poluostrva, u azijskom delu Egipta. Povoljna klima i izuzetan geografski položaj uticali su da ovo letovalište izraste u jedno od najlepših i najpopularnijih ne samo u Egiptu već u ovom delu sveta.

Obala je duga 15 km i čine je tri koralna zaliva Naama Bay, Sharks Bay i Nabqa Bay, okružena beduinskim naseljima, planinama i pustinjom. Zaliv Naama Bay je najpoznatiji deo Sharm El Sheikha u kojem se duž šetališta nalazi veliki broj hotela, kafića, restorana i prodavnica, što ga čini centrom dešavanja i večernjeg provoda.

Prelepe plaže, čudesni podvodni svet, kao i okruženje čine Sharm El Sheikh magično privlačnim. Najviša tačka Sinajskih planina, Mojsijeva gora, udaljena je od Sharm El Sheikh 80 km. Pažnju turista privlači i manastir svete Katarine i nacionalni park “Ras Muhamed”. Uz brojne sportove na vodi, ronjenje, vožnju džipovima i jahanje kamila kroz pustinju ovo letovalište nudi i više od odmora gostima svih starosnih grupa i interesovanja.

 

 

 

Preuzmite cenovnik za Sharm El Sheikh 2015.

 

 

 

 
 

bottom